28. 1. 2020 Brno

05.01.2020 14:47

"Má to cenu?"

16:30 až 18:00
Přijměte prosím pozvání na další ze série přednášek s odborníky z univerzit konaných pod záštitou starosty Mgr. Bc. Marka Viskota, které se konají pilotně během letošního podzimu v naší městské části ve spolupráci s místní pobočkou Knihovny Jiřího Mahena v Brně, kde lze zapůjčit vybraná autorská díla prezentujících. Naším druhým hostem bude Ing. Hana Lipovská se svojí přednáškou "Má to cenu?".

O čem bude tato přednáška?

Ceny tvoří neuronovou síť ekonomie. Víme však, co jsou, jak vznikají a k čemu slouží? Proč vůbec vyjadřujeme cenu v penězích? Má stát ručně šitá košile násobně více než košile ušitá na stroji? Jak tvořil své ceny Baťa? Souvisí cena kávy s cenou kytary? Proč jsou diamanty dražší než voda? Jak vysoká či nízká musí být cena, aby byla nespravedlivá? Je trh nemorální? Na kterém typu informací lze vydělávat čestně? Proč nejsou vynikající učitelé placeni stejně jako špičkoví fotbalisté? A hlavně: jsou ekonomové skutečně cyničtí?

Všechny přednášky probíhají v budově ÚMČ Brno-Řečkovice a Mokrá Hora. Vstup je zdarma. Připraveno je drobné občerstvení. V případě dotazů, námětů či připomínek se neváhejte obracet na místostarostu Ing. Filipa Hrůzu, Ph.D. Kontakt: flphrz@gmail.com

—————

Zpět